Moguća privatizacija “Divljane”?

Moguća privatizacija “Divljane”?

0
Podeli

Za Ustanovu ,,Divljana’’, kako nezvanično saznajemo, moguća su dva rešenja: jedno je da se ponovnom smenom direktora proba sanacija loše situacije, a drugo – da Grad potpuno ,,digne ruke’’ od ove niške ustanove i oglasi prodaju odmarališta. Do komentara rukovodioca ni danas nismo došli jer se nije javio na svoj mobilni telefon.

Odmaralište Divljana - pusto i bez korisnika
Odmaralište Divljana – pusto i bez korisnika

          Iako se problemi u Ustanovi “Divljana” gomilaju, a sindikalci traže smenu i ovog direktora zbog navodnih propusta u radu i mobinga, još nema zvaničnih podataka o tome kako će rukovodstvo Niša rešavati ovaj problem.

          Iz nezvaničnih izvora saznajemo da deo najvišeg rukovodstva grada smatra da na prvoj narednoj sednici treba smeniti direktora Nebojšu Stojanovića, koji je još uvek u statusu vršioca dužnosti, a ima ideje, kako nam je rečeno, da se odmaralište u koje su generacije Nišlija kao deca išle na nastavu u prirodi, privatizuje, odnosno, proda.

          Za sada niko od zvaničnika ne potvrđuje ni jednu, ni drugu priču, a naš izvor kaže da je na najvišem nivou održan i sastanak povodom problema u ,,Divljani’’ i da su upravo tamo ove dve ideje spominjane.

          ,,Na tom sastanku je rečeno da u ovakvom materijalonom statusu ,Divljana’ nema perspektivu, a jedan visoki zvaničnik Niša izneo je stav da, u toj situaciji, odmaralište treba pustiti na tržište jer je žalosno da kompleks propada’’, rečeno nam je nezvanično.

          Podatak koji je takođe naišao na zaprepašćenje je taj da zaposleni u odmaralištu često idu pešice od Bele Palanke do posla:

          ,,Nemaju novac za prevoz, a bez obzira što im firma duguje 14 plata i što nemaju ni jednog korisnika, oni na posao revnosno odlaze’’, tvrdi izvor koji instistira da mu se ime i prezime ne navodi.

          Podsetimo, većina radnika Ustanove ,,Divljana’’ traži smenu VD direktora Nebojše Stojanovića, koji je, uz ,,tesan kvorum’’, na sednici Skupštine grada uoči letnje pauze postavljen na rukovodeće mesto. Velika prašina tada se digla usled činjenice da je reč o mladom i neiskusnom čoveku, bez dana radnog staža u ovoj oblasti, a sami radnici su tada pričali da je neredovno dolazio na posao i da ,,nije imao ni radnu knjižicu’’.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.