Mjuzikl “Spamalot” na Letnjoj pozornici

Mjuzikl “Spamalot” na Letnjoj pozornici

0
Podeli

U subotu 25. juna od 21 sat, Nišlije će premijerno moći da vide mjuzikl  komediju Monty Python’s “Spamalot” koja je bazirana na filmu “Monti Pajton i Sveti Gral”. Mjuzikl je jedan od najpopularnijih na Brodveju,  odigran je više od 1500 puta i do sada ga je videlo više od dva miliona ljudi. U komadu glume Nikola Kojo, Gordan Kičić, Nikola Đuričko, Srđan Timarov i drugi.

Mjuzikl “Spamalot” na Letnjoj pozornici
Foto:promo

“Spamalot” je  priča o legendarnoj potrazi kralja Artura (Nikola Kojo) za Svetim Gralom, gde je kralj Artur prikazan kao veseo i luckast vladar, a u toj avanturi pomaže mu verni  sluga Petsi (Srđan Timarov). Vitezovi okruglog stola su Ser Robin (Gordan Kičić), Ser Lanselot (Nikola Đuričko), Ser Galahad (Dejan Lutkić) i Ser Bedevir (Miroljub Turajlija). Gospa od jezera je Jelena Jovičić, a princa Herberta tumači Ivan Marković.

Mjuzikl “Spamalot” na Letnjoj pozornici
Foto: promo

Uz poznate glumce, u mjuziklu učestvuje i baletski ansambl koji  broji 18 igrača, orkestar  sa 17 muzičara, a hor se sastoji od 8 pevača. Obiluje tradicionalnim britanskim humorom i u prepoznatljivom pajtonovskom maniru izvrće realnost na komičan i sarkastičan način tako da gledanje “Spamalota” nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Mjuzikl “Spamalot” na Letnjoj pozornici
Foto: promo

Reditelj mjuzikla je Radoslav Rale Milenković, dirigent je Vesna Šouc, prevod i prepev teksta uradila je Jelena Jovićić, koreograf je Jelena Arsić, a kostime i scenografiju potpisuju Snežana Šimić i Vesna Popović.

Inače, originalna Brodvejska produkcija komada urađena je 2005. godine i “Spamalot” je odmah dobio “Tony” nagradu za najbolji mjuzikl. “ Tony” nagrade dobili su i glumci Sara Ramirez za ulogu Gospe od Jezera, i Majk Nikols za najbolju režiju. Tokom skoro pet godina teatarskog života na Brodveju, predstava je izvedena više od 1500 puta, videlo je više od 2 miliona ljudi , a zaradila je više od 175 miliona dolara.

Mjuzikl “Spamalot” na Letnjoj pozornici
Foto: promo

Nakon Brodveja, mjuzikl je bio izuzetno uspešan i u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Španiji, Švedskoj, Češkoj, Francuskoj, Mađarskoj, Belgiji, Kanadi, Meksiku, Holandiji, Norveškoj, Japanu, Južnoj Koreji.

Srpska verzija “Spamalota” može se videti u subotu 25. juna na Letnjoj pozornici sa početkom u 21 sat. Cene ulaznica su 1000, 1200 i 1500 dinara, u zavisnosti od mesta , a  mogu se kupiti preko sajta www.ddtickets.rs , kao i na prodajnom pultu u Obrenovićevoj ulici.

Olivera Sašek Radulović

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.