Mile Ilić još nije zakazao nastavak sednice

Mile Ilić još nije zakazao nastavak sednice

0
Podeli

Iako je bilo govora o tome da će važna sednica Skupštine grada Niša, koja je u četvrtak prekinuta zbog izostanka TV prenosa, biti nastavljena danas, nema naznaka da će se to dogoditi.

Mile Ilić još nije zakazao nastavak sednice
Sednica Skupštine grada – arhiva

Predsednik Skupštine Mile Ilić još nije zakazao nastavak sednice, odnosno do ovog trenutka, a gradonačelnik Zoran Perišić bio je izričit prethodnih dana da nema zakonskih osnova da preuzme budžetski novac i obezbedi TV prenos. Međutim, nezvanično saznajemo da je već postignut pozitivan dogovor po ovom pitanju između novog vlasnika Niške televizije i Perišića, što juče popodne nismio uspeli da proverimo u kabinetu gradonačelnika.

Osoba zadužena za gradonačelnikov kontakt sa medijima Marko Rajić rekla je za naš portal da nema informaciju kada će prekinuto zasedanje niškog parlamenta biti nastavljeno, kao i da nije informisan o bilo kakvom dogovoru između čelnih ljudi grada i NTV-a.

Radomirović traži 100.000 dinara po satu
Nova sednica još nije zakazana; foto: novinarionline

Prekidanje sednice u četvrtak, i to u prvom minutu, blokadom skupštinske govornice od strane opozicionih odbornika, bila je top-tema prethodna četiri dana. Politički vikend u gradu protekao je u znaku međusobnih optužbi i prepucavanja saopštenjima između Socijaldemokratske stranke i Srpske napredne stranke.

SDS je, između ostalog, pozvao naprednjake da “oslobode Nišlije nesposobne vlasti”, odnosno, pozvao ih je na prevremene lokalne izbore. Gradski odbor vladajućeg SNS-a odgovorio je da blokadom parlamenta SDS pokušava, kao i godinama unazad, “prikrije brojne afere” iz perioda kada su oni rukovodili gradom.

Opozicija negoduje
Opozicija negoduje

Oglasila se i Nova stranka podsećajući Nišlije da ovo nije prvi slučaj nestabilnosti u radu niške Skupštine. Ova partija skreće pažnju na to da su sednice više puta prekidane jer vlast nije uspevala da obezbedi kvorum, ali ni koalicionu slogu oko sopstvenih odluka. To je negde i generalna poruka niške opozicije koju je bivši lider URS-a, a sada predstavnik Narodnog pokreta Srbije Branislav Jovanović, koji na konferenciji za novinare potkrepio pojašnjenjem da su sve vlasti u Nišu od 1997. godine gajile tradiciju televizijskih prenosa, te da će ponovo blokirati rad parlamenta ukoliko ga ne bude u nastavku zasedanja.

Dok se očekuje da vlast odabere način na koji će prevazići krizu ili da iznađe pravnu mogućnost da nekoj od televizija plati novcem svih građana realizaciju prenosa, prolaze vrlo važni dani za oko 80 neraspoređenih radnika iz JKP Gorica, čija sudbina zavisi upravo od sednice koja je prekinuta do daljnjeg. Od istog zavisi i bezbednost svih Nišlija koji zbog situacije u Gorici često hodaju mračnim ulicama i kvartovima. Na čekanju su i druge važne odluke, zbog kojih je planirano da odbornici rade dva dana, a rukovodstvo Skupštine obećava da će nastavak zakazati u zakonskom roku od dve sedmice.

Zbog svega ovoga, javnost u Nišu sve češće u negativnom kontekstu spominje ozbiljnost lokalnih političara, kojima su, po svemu sudeći, TV prenos i unutarstranačka prepucavanja važniji od interesa Grada i njegovih stanovnika.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.