Menjamo Ustav zbog ulaska u EU

Menjamo Ustav zbog ulaska u EU

0
Podeli

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će zbog ulaska u EU, Ustav Srbije morati da se menja i dodao da će za to biti potreban široki konsenzus.

“Tu mora da postoji široki konsenzus, moramo da razgovaramo sa svima, besmisleno je da o tome odlučuju dve tri stranke, već i sa nevladinim organizacijama i  regionalnim činiocima”, rekao je Vučić na predavanju studentima Pravnog fakulteta na temu “Srbija između Istoka i Zapada”.

Odgovarajući na pitanje studenta da li će Ustav morati da se menja zbog preambule, Vučić je rekao da će ustav morati da se menja zbog ulaska u EU, ali da će tekstopisac, odnosno zakondavna vlast, kada je reč o sadržini, uzeti najbolje. Vučić kaže da moraju postojati ozbiljni razlozi da bi se Ustav menjao, kao i širok konsenzus.

Odgovarajući na pitanje o inicijativama za promenu političkog sistema, premijer je rekao da bi voleo da imamo 150 umesto 250 poslanika u parlamentu.

“To nije ključno za budžet ali je signal kako treba da se ponašamo”, rekao je Vučić i dodao da je lokalna samoprava preglomazna i da postoje problemi u funkcionisanju administracije.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.