Maturanti plesali na Trgu u centru i u parku Svetog Save

Maturanti plesali na Trgu u centru i u parku Svetog Save

0
Podeli

Niški maturanti odigrali su danas u podne  maturski ples na dve lokacije i uz dve različite organizacije.

Maturanti plesali na Trgu u centru i u parku Svetog Save
Foto: Facebook

Oko 1.000 maturanata u crvenim majicama odigralo je kadril na centralnom gradskom trgu, a oko 200 njih, ali u narandžastim majicama, igralo je na platou u parku Svetog Save.

Na centralnom gradskom trgu maturski ples organizovao  je grad Niš sa Kancelarijom za mlade, agencijom „La Luna“ i plesnim klubom „Bum 018“, a u parku Svetog Save ples je organizovala agencija „Eko tim reakcija“.

Podela organizacije uticala je da mnogi niški maturanti u poslednji čas odustanu od kadrila, a bilo je i škola u kojima su se maturanti sami podelili i nastupali odvojeno.

U Kancelariji za mlade objašnjavaju da grad nije želeo saradnju sa agencijom „Eko tim reakcija“ zbog prošlogodišnjeg lošeg iskustva, ali i zbog visine cene njenih usluga.

Direktor Kancelarije za mlade Stevan Živković kaže da je grad za organizaciju maturskog plesa platio „La luni“ 490.000 dinara, dok je „Eko tim reakcija“ tražila 100.000 više.

Biljana Jovanović iz agencije „Eko tim reakcija“ je izjavila da je ova agencija organizovala manifestaciju uz podršku Ministarstva prosvete.

„Po osnovu dopisa ministra prosvete naše devojke su još aprila krenule sa obukom maturanata u niškim školama. Pre par nedelja smo čuli da postoji još jedna organizacija i u zadnji čas došlo je do premeštanja maturanata“, kazala je Jovanović.

Ona je istakla da su se potvrdile kao netačne informacije da „Eko tim reakcija“ nije dobro pripremio maturski ples jer su maturanti bili kompletno opremljeni majicama, pištaljkama i kišobranima.

Jovanovićeva je istakla da je ova agencija organizovala maturski ples u 43 grada u Srbiji.

Izvor: Jugmedia

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.