Masakr kod Niša zbog zabranjene ljubavi

Masakr kod Niša zbog zabranjene ljubavi

0
Podeli
  • U selu Knežica kod Niša ubijena je starica Deska Mišić (83), dok je njena unuka Milica Mišić (28) ranjena. Kako kažu u policiji, na njih je pucao meštanin sela Goran Ilić (45) koji je potom počinio samoubistvo. Po svemu sudeći, motiv zločina je neuzvraćena ljubav.

Ilić je posle zločina došao do brvnare, nedaleko od sela, pored koje je imao veliki pčelinjak. U to vreme selo Knežica su već blokirale policijske snage u potrazi za ubicom. Prvo je zapalio brvnaru, a onda se ubio. Vatrogasci su ubrzo ugasili požar i u brvnari našli njegovo ugljenisano telo. Policija je u selu našla jednu, a u brvnari drugu lovačku pušku, vlasništvo ubice.

Krik žrtve: “Upuca me Goran!”

Teror komšije opisala je za medije Snežana Mišić.
– Prvo je pucao u Milicu koja je viknula: “Jao, upuca me Goran!” Onda je pucao na Desku i ubio je. Pritrčala sam i uspela da mu otmem pušku. Dotrčao je Dragoslav koji je počeo da se rve sa njim. Udarala sam ga kundakom i poispadali su mu meci. Uspeo je da pobegne, otrči do svoje kuće i uzme drugu pušku. Posle smo čuli da se ubio – kaže ona kroz suze.

Kako saznaju “Vesti”, Ilić je došao u kuću Dragoslava (55) i Snežane Mišić (53), roditelja ranjene devojke. Prema rečima stanovnika sela, on je poslednjih godina bio uporan da se oženi Milicom, na šta njeni roditelji nisu pristajali. Njeg otac je bio u štali, dok je Ilić pokušavao da ubedi majku devojke da se oženi njome.

U jednom trenutku izbila je žučna svađa, posle čega je Ilić otišao i ubrzo vratio s oružjem u rukama, sačmarom i karabinom. Čim je ušao u kuću počeo je da puca iz sačmare. Teško je ranio Milicu i ubio njenu babu.

Dragoslav Mišić kaže da su posledice zločina mogle bile i veće.

– Bio sam u ekonomskom delu domaćinstva kada je Snežana došla da mi pomogne pošto je naš komšija otišao. Kada smo čuli pucnjavu oboje smo odmah otrčali do kuće gde smo Goranu oteli jednu od dve puške u trenutku kada je krenuo i nas da traži. Očigledno je nameravao sve da nas pobije. Bilo je strašno, majka je ležala ubijena, a u lokvi krvi bila je i naša kćerka Milica – kaže on.

Starica je preminula na mestu zločina, a teško ranjena Milica prebačena je u Urgentni centar, gde se lekare bore za njen život.

Odlazeći, na izlazu iz dvorišta porodice Mišić, bacio je sačmaru. Ilić je otišao do brvnare, gde se ubio iz karabina.

VESTI ONLINE

Nema komentara

Ostavite komentar