Marketinški trik Vlade ne rešava probleme u obrazovanju

Marketinški trik Vlade ne rešava probleme u obrazovanju

0
Podeli

Sindikati prosvete nisu zadovoljni ponudom premijera Aleksandra Vučića da svakom ko radi u obrazovanju do kraja meseca bude isplaćeno 5.000 ili 6.000 dinara. Njihov stav je da  “marketinški trik” Vlade ne rešava probleme u obrazovanju:

“Ovakav stav Vlade i premijera još jednom govori o katastrofalnom odnosu države prema srpskom obrazovanju. Još tragičnije, nameće se utisak da je premijer ‘odradio’ sindikate prosvete u duhu jeftinog marketinga”, saopštio je SRPS.

Marketinški trik Vlade ne rešava problem u obrazovanju
Prosvetari su nezadovoljni ponudom premijera Vučića

Kako su naveli, sastanak sa četiri reprezentativna sindikata u prosveti, inicirao je sam premijer, zbog čega su očekivali da će na sastanku biti razmatrana problematika zarada u obrazovanju. Umesto toga, sindikate je premijer obavestio da je Vlada odlučila da zaposlenima u prosveti isplati jednokratnu pomoć u iznosu od 6.000 dinara.

“Vlada je sindikatima nudila i veći iznos i sindikati su to odbili, budući da su bili u štrajku i da je ta ponuda uslovljavala prekid štrajka. Danas, kada sindikati nisu u štrajku, ova ponuda premijera Vučića može se smatrati jednostranim činom o kome se sindikati ništa ne pitaju i nemaju šta da pregovaraju”, ocenio je SRPS. Kako su naglasili – svi problemi u obrazovanju ostaju i ne mogu se prebrisati ovom “minornom ponudom”.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.