Konkurs za 300 volontera na Nišvillu

Konkurs za 300 volontera na Nišvillu

0
Podeli

Konkurs za volontere je otvoren do 8. jula, a kandidati se prijavljuju popunjavanjem formulara koji se preuzima na sajtu festivala.

Konkurs za 300 volontera na Nišvillu
Foto: Nišvil

Nišville će sedmu godinu zaredom održati status festivala džeza i volontera, ali je zbog hroničnih finansijskih problema kao i izostanka podrške volonterskom projketu  – prinuđen da broj volontera smanji sa 400 na 300. Kroz volonterski program festivala do sada je prošlo preko 2000 volontera, počev od 2010. godine. Za 6 godina volonterski tim je okupio mlade iz preko 100 različitih gradova zemlje i inostranstva. 2012. godine je tim dobio priznanje Grada Niša u vidu zlatnika sa likom Cara Konstantina za poseban volonterski doprinos promociji i razvoju kulture, a krajem 2013. je volonterski program proglašen od strane Krovne organizacije mladih Srbije za najbolji omladinski projekat u toj godini.

Nišville jazz volonteri su postali prepoznatljiv brend aktivizma i solidarnost, a vodeća podrška festivalu. Zato, uprkos svemu, Nišville jazz festival istrajava na opredeljenju preuzimanja društveno odgovorne uloge u razvoju i edukaciji mladih i poziva sve zainteresovane volontere i volonterke iz zemlje i inostranstva da se prijave za volontiranje i svojim angažmanom doprinesu realizaciji događaja i postanu deo velike muzičke manifestacije. Volontiranje na Nišvillu podrazumeva aktivizam od 05. do 15. avgusta 2016. godine, rad je organizovan smenski i odvija se po svim pravilima volonterskog menadžmenta, a u skladu sa Zakonom o volontiranju Republike Srbije. Više informacija na nisville.com.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.