Ko će formirati vlast u Medijani?

Ko će formirati vlast u Medijani?

0
Podeli

Na ponovljenim izborima za odbornike u Gradskoj opštini Medijana, lista pod imenom “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” osvojila je 30,32 odsto glasova, odnosno 10 od raspoloživih 27 mandata. Lista “Niš, moj grad”, koju čine DS, SDS, LDP i NPS, dobila je 17,69 odsto glasova, što je šest mandata, dok je pokretu “Dosta je bilo” pripalo 15,78 odsto glasova, odnosno jedno odborničko mesto manje.

Ko će formirati vlast u Medijani?
Foto: Medijana.rs

Cenzus je prešao i SPS sa tri mandata. Lista pod nazivom “Iskreno za Niš”, generala Momira Stojanovića, ovoga puta je uspela da prikupi dovoljan broj glasova i dobije dva, dok su tek iznad cenzusa – sa 2,83 odsto glasova, Dveri-DSS, koji će u lokalnom parlamentu imati jednog člana.

Damir Branković, predsednik Opštinske izborne komisije, kaže da do sada nije bilo prijavljenih nepravilnosti, ali da stranke za iznošenje primedaba imaju rok od 24 časa, koji teče od proglašenja konačnih rezultata.

– Lista zbog koje su se izbori ponavljali, “Ruska stranka – dr Miroslav Milosavljević”, ni ovoga puta nije prešla cenzus. Na izborima održanim 24. aprila osvojili su 800, a za cenzus im je nedostajalo još 400 glasova. Sada su osvojili 400 i još toliko im je trebalo da dobiju bar jednog odbornika – tumači Branković.

Pored SNS, koji je izgubio jedan mandat, “gubitnik” je i SRS, koji sada, za razliku od prvog glasanja, nije prešao cenzus. Koalicija DS-SDS-LDP-NPS je dobila još jednog odbornika, ali je najbolje prošao general Stojanović, koji je dobio dva mandata, a 24. aprila su mu za “plasman” u Skupštinu nedostajala 74 glasa.

– Uspeli smo da, za samo mesec dana, okupimo ljude kojima je stalo do ovog grada. Aleksandru Vučiću nismo zabili nož u leđa, već smo samo hteli da mu pokažemo kako u Nišu ima lošu vlast. Njega su izdali nesposobni kadrovi – tvrdi Stojanović, uveren da su Nišu potrebni sposobni kadrovi, veće investije i jasni tokovi novca.

Nosilac liste takozvanog demokratskog bloka Dragoslav Ćirković kaže da opozicija ima kapacitet za formiranje vlasti u Medijani.

– Nećemo dozvoliti da život u našoj zajednici kreiraju centrale stranaka iz prestonice – najavljuje Ćirković.

SNS

NOSILAC liste SNS Milan Krstić kaže da su naprednjaci zadovoljni rezultatima, te poručuje da će sa formiranjem vlasti u Medijani sačekati dok se ne formira gradska većina.

Izvor: Novosti

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.