“Nezadovoljne Nišlije”: Evo kako treba sa “zlim” političarima

“Nezadovoljne Nišlije”: Evo kako treba sa “zlim” političarima

0
Podeli

U video snimku koji je na svoju stranicu na Fejsbuku postavila sve popularnija neformalna grupa građana “Nezadovoljne Nišlije”, mladi ove grupe pokazuju svoje viđenje odnosa političara prema građanima u Nišu. Takođe, predstavljen je i njihov “odgovor” na pitanje – kako Nišlije treba da reaguju na takvo stanje stvari. Naravno, u figurativnom i simboličnom smislu – pojašnjavaju autori snimka.


Pogledajte video:

https://www.facebook.com/653836924719804/videos/715415228561973/

Akteri ove poruke tvrde da nose “fantomke” samo da bi sakrili svoj identitet. Inače, niko od njih nije razbojnik, niti je ikada bio krivično gonjen – navedeno je na stranici “Nezadovoljnih Nišlija”.


Ističu još:

Naša grupa “Nezadovoljne Nišlije” kao čista građanska inicijativa u Nišu, ipak neće izaći na ove izbore. Ali, radimo na tome da okupimo što više ljudi – što više običnih građana, koji do sada nisu bili u politici, koji nisu bili partijski aktivni i nisu bili na stranačkim funkcijama. Sa takvom jednom grupom gledaćemo, zajedno sa Udruženjem predsednika skupština Stanara u Nišu, da se pojavimo na sledećim izborima na lokalu, kao grupa građana

-Sa policijom kada razgovaramo u četiri zida – oni nas bodre i kažu nam “svaka čast što ovo radite”! Tako da – i njima je muka ljudi… Mnogo je muka velika bre..”, navodi se na stranici.

Ovim klipom želimo da probudimo svest ljudima, a naročito omladini jer ih je zahvatila apatija i nisu svesni kolikom snagom raspolažu i koliko mi, obični građani, možemo sami da promenimo stvari.

 

Oni pozivaju ljude na ujedinjenje jer “šta su političari bez nas”.

 

M.S.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.