“Nezadovoljne Nišlije”: Evo kako treba sa “zlim” političarima

“Nezadovoljne Nišlije”: Evo kako treba sa “zlim” političarima

0
Podeli

U video snimku koji je na svoju stranicu na Fejsbuku postavila sve popularnija neformalna grupa građana “Nezadovoljne Nišlije”, mladi ove grupe pokazuju svoje viđenje odnosa političara prema građanima u Nišu. Takođe, predstavljen je i njihov “odgovor” na pitanje – kako Nišlije treba da reaguju na takvo stanje stvari. Naravno, u figurativnom i simboličnom smislu – pojašnjavaju autori snimka.


Pogledajte video:

https://www.facebook.com/653836924719804/videos/715415228561973/

Akteri ove poruke tvrde da nose “fantomke” samo da bi sakrili svoj identitet. Inače, niko od njih nije razbojnik, niti je ikada bio krivično gonjen – navedeno je na stranici “Nezadovoljnih Nišlija”.


Ističu još:

Naša grupa “Nezadovoljne Nišlije” kao čista građanska inicijativa u Nišu, ipak neće izaći na ove izbore. Ali, radimo na tome da okupimo što više ljudi – što više običnih građana, koji do sada nisu bili u politici, koji nisu bili partijski aktivni i nisu bili na stranačkim funkcijama. Sa takvom jednom grupom gledaćemo, zajedno sa Udruženjem predsednika skupština Stanara u Nišu, da se pojavimo na sledećim izborima na lokalu, kao grupa građana

-Sa policijom kada razgovaramo u četiri zida – oni nas bodre i kažu nam “svaka čast što ovo radite”! Tako da – i njima je muka ljudi… Mnogo je muka velika bre..”, navodi se na stranici.

Ovim klipom želimo da probudimo svest ljudima, a naročito omladini jer ih je zahvatila apatija i nisu svesni kolikom snagom raspolažu i koliko mi, obični građani, možemo sami da promenimo stvari.

 

Oni pozivaju ljude na ujedinjenje jer “šta su političari bez nas”.

 

M.S.

Nema komentara

Ostavite komentar