Još jedan šoumen: UNS osuđuje Bajatovićevo bahaćenje pred novinarima

Još jedan šoumen: UNS osuđuje Bajatovićevo bahaćenje pred novinarima

0
Podeli

Udruženje novinara Srbije (UNS) ocenilo je neprimerenom reakciju direktora “Srbijagasa” Dušana Bajatovića na pitanje novinarke “Insajdera” o gradnji “Južnog toka”.

Kako se navodi u sopštenju UNS-a, dužnost novinara je da postavljaju pitanja od javnog značaja, a nosioci javnih funkcija su dužni da na ta pitanja odgovore.

Dušan Bajatović (arhivska fotografija)

(Dušan Bajatović, Foto: RTS, Tanjug)

Dužnost policije je da obezbedi sigurnost svim građanima, a posebno novinarima koji rade posao od javnog značaja i suočavaju se sa bezbednosnim pretnjama onih na čije nezakonite poslove ukazuju, ističe se u saopštenju.

Takođe, UNS je ukazao da je Bajatović redakciju “Insajder.net” sve vreme oslovljavao sa “agencija Autsajder”.

Direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović je odgovarajući na pitanje novinara “Insajdera” koliko košta gasovod Južni tok, rekao da i on ima nekoliko pitanja za “Insajder”, odnosno da ga zanima koliko građane Srbije košta obezbeđenje novinarke Brankice Stanković i zašto joj je dato.

Čitajte još:

Aleksinčanka dobila Vip na sudu! Moraće da je vrate na posao!

Bajatović je naglasio da on ne smatra da obezbeđenje Brankici Stanković ne treba, već da ga samo interesuje koliko to košta građane Srbije, dodajući da je i on možda ugrožen, jer je “nekih hiljadu dilova porušio”.

(RTS, UNS)

Nema komentara

Ostavite komentar