Izvršitelji popisuju imovinu Hitne pomoći

Izvršitelji popisuju imovinu Hitne pomoći

0
Podeli

Vozila niške Hitne pomoći popisana su zbog poreskog duga, ali nisu zaplenjena. Taj dug, međutim, nije jedini i Hitna je u blokadi od 11 miliona dinara, koja bi nakon novih presuda tek mogla da naraste. Finansijska kriza, uverava direktor, na pacijente ne utiče.

Izvršitelji popisuju imovinu Hitne pomoći
Zavod za hitnu medicinsku pomoć Niš; Foto: blic.rs

Zastava i još dva vozila vrede koliko i jedna rata duga Hitne pomoći prema Poreskoj upravi. Stara vozila, a u Hitnoj kažu stari i dugovi, zbog kojih rad nije ugrožen.

“Nema teorijske mogućnosti, pogotovo što smo mi sada stabilna firma”, kaže direktor Hitne pomoći Slavoljub Živadinović.

Stabilna firma, ali račun blokiran i to za 11 miliona dinara.

“Suština ove blokade je što su svojevremno sredstva namenjena za zdravstvenu zaštitu prinudnim putem”, kaže Živadinović.

A svoje zarade preko suda su tražili stomatolozi, tu su i presude za poreze i doprinose za rad nedeljom, jubilarne nagrade, otpremnine. Grad je početkom godine Hitnoj pomoći uplatio 4.5 miliona, a najavljuju i dalju finansijsku pomoć.

“Grad ima mogućnost da pomogne hitnoj pomoći i naravno da će to da uradi”, navodi gradonečelnik Niša Zoran Perišić.

Kolika je tačno finansijska pomoć potrebna, tačna cifra se ne zna.

„Tada je za izlaz iz blokade bilo potrebno oko tri miliona dinara. Međutim, posle uplate grada umesto da se smanji, blokada je porasla”, navodi direktor Hitne pomoći.

Nabavka lekova i medicinskog materijala nije lokalna, već obaveza države, tako da tu nikavih zastoja nije bilo. Za sada i vozni park ostaje nepromenjen. U Hitnoj uveravaju da će svako kome je potrebna, pomoć dobiti u najkraćem mogućem roku i da zbog velikih finansijskih problema pacijenti nisu ugroženi.

Izvor: N1

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.