Iz Niša uskoro i do Turske i Engleske

Iz Niša uskoro i do Turske i Engleske

0
Podeli

Još dve niskotarifne kompanije zainteresovane su za saradnju sa niškim aerodromom. Turski „Pegasus“ i „Easyjet“ iz Velike Britanije ponudiće jeftine letove do Istanbula i do nekih gradova Ujedinjenog kraljevstva.

Iz Niša uskoro i do Turske i Engleske
Aerodrom “Konstantin Veliki”

S obzirom na to, kako tvrde u Upravi preduzeća za avio-prevoz, da se niški aerodrom posle mnogo godina za kratko vreme već pozicionirao kao sekundarni aerodrom u Srbiji, kao pravi “niskotarifni” aerodrom opredeljen da je da samo sa takvim avio-prevoznicima i pregovara.

– Za razliku od nacionalnih avio-kompanija, oni nude putnicima niže cene avio-karata i nisu toliko zahtevni po pitanju određenih uslova koje aerodrom mora da ispuni, a mi smo veoma dobro opremljeni i strateški se nalazimo na odličnom mestu, što pokazuje i broj putnika koji će do kraja godine ukoliko se ovakav trend nastavi oboriti sve dosadašnje rekorde – istakao je Vladica Đurđanović, direktor aerdroma “Konstantin Veliki” u Nišu. – “Pegasus” je zainteresovan za letove do Istanbula, a tu je i “Izidžet”, koji drži područje Engleske i to je odlično, mada trenutno i ove dve postojeće kompanije, “Viz er” i “Rajaner”, zadovoljavaju potrebe Niša i regiona, jer nikad ne dolaze sa malim brojem destinacija.

U javnosti je od predstavniika gradskih vlasti ranije moglo da se čuje da bi iz niške vazdušne luke mogli da polete i avioni drugih niskotarifnih kompanija, ali još je sve na nivou glasina.

DESTINACIJE SVE BROJNIJE

PUTNICI iz Niša trenutno sa “Vizerom” redovnim linijama mogu do Bazela i Malmea, a od 1. odnosno 20. avgusta i destinacije do Memingena, Ajndhovena i Dortmunda postaju dostupne putnicima u ovom delu Srbije. Najveća niskotarifna avio-kompanija “Rajaner” pokrenuće svoj prvi let za Berlin 4. septembra, dok će od zimskog reda letenja startovati do Diseldorfa, Bratislave i Milana.

Izvor: Novosti

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.