I ovog leta Nišlije najviše idu u Grčku

I ovog leta Nišlije najviše idu u Grčku

0
Podeli

Grčka je i ovog leta hit destinacija za srpske turiste, a kao i uvek najtraženiji je Halkidiki i Olimpska regija. O tome kako da uštedite a lepo se provedete na nekoj od divnih plaža Egejskog ili Jonskog mora savetuju iz agencije “Euroturs”.

Gradić Nea Skioni na zapadnoj strani Kasandre; foto: O- S- Radulović
Gradić Nea Skioni na zapadnoj strani Kasandre; foto: O- S- Radulović

Ono što privlači naše turiste u grčka letovališta je pre svega blizina. Za samo nekoliko sati vožnje bilo autobusom ili sopstvenim prevozom stiže se na čisto more i lepe peščane plaže gde vas čekaju ljubazni domaćini. Ipak, presudno je to što su niske cene smeštaja, kaže direktor “Eurotursa” Milan Petković.

Nišlije zaista na poseban način vole Grčku. Mi već godinama po tradiciji imamo smeštajne kapacitete širom ove zemlje. I ne zna se šta je popularnije Paralija, Asprovalta, Halkidiki ili sad veoma aktuelno ostrvo Evia– kaže Petković.

Petković kaže da je kod Nišlija najpopularniji apartmanski smeštaj jer na taj način svako može da kontroliše koliko potroši u vanpansionskom delu. Tako na primer može dosta da se uštedi jer je cena hrane po grčkim marketima skoro ista kao u Nišu.

Hoteli jesu traženi, ali ne u tolikoj meri kao apartmani, studija ili mezoneti. Porodice koje tih 10 dana borave na moru uglavnom na hranu potroše isto koliko i kod kuće. “Lidl” koji je takođe veoma popularan kod naših turista ima cene koje su povoljnije nego u našoj zemlji– kaže Petković.

POGLEDAJTE:  Vodič kroz Grčku: Kakve su cene ove sezone

 

Foto: Novinari online
Foto: Novinari online

Letovanje se planira i po nekoliko meseci unapred. Aranžmani, konkretno  u “Eurotursu”,  rezervišu se i prodaju još januara kada su i najveći popusti, a u opticaju je i odloženo plaćanje. Traženi su maj i septembar, ali se ipak bira sezona. Međutim ima i onih turista koji poslednjih godina čekaju “zadnji čas” da bi otišli na more. Ovi “last minute” aranžmani su veoma traženi i mogu biti povoljni.

“Last minute” varijante se isplate i onima koji koriste agencijski prevoz ili sopstveni. Evo recimo, mi imamo sada ponudu gde  za 300 evra dvoje mogu da letuju u kompletnom aranžmanu koji podrazumeva naš prevoz. To znači da se za samo 150 evra po osobi i to za 10 dana dobija kompletna agencijska usluga u sezoni. To je više nego povoljno- kaže Petković.

POGLEDAJTE:   Najnoviji vodič kroz Halkidiki: Letovanje u proleće

Petković kaže i da naši turisti poslednjih godina otkrivaju nove destinacije pa je tako već dve godine veoma traženo ostrvo Evia. Ovo je najveće ostrvo, povezano je sa kopnom, a više detalja možete videti na sajtu euroturs.rs.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.