150 DINARA ZA MERIMU NJEGOMIR: I ona radi na RTS-u, prima uredničku...

150 DINARA ZA MERIMU NJEGOMIR: I ona radi na RTS-u, prima uredničku platu

0
Podeli
  • Pevačica Merima Njegomir (63) prima nacionalnu penziju od 50.000 dinara, redovnu penziju od 37.000 dinara i uz to radi na RTS kao urednik redakcija narodne muzike, gde joj je plata oko 60.000 dinara.

Merima Njegomir

Merima Njegomir

Kada se sve računa, dođe se do zaljučka da pevačica iz državne kase svakog meseca izvuče 147.000 dinara.

– Merima je na mestu odgovorne urednice Narodne redakcije Muzičke produkcije RTS još od 2009. godine, kada joj je dodeljen koeficijent 5.0, koliko zarađuju viši urednici. Ona sa završenom Višom turističkom školom nema kvalifikacije da radi taj posao, ali ima kao istaknuti umetnik, tako da ne krši nijedan zakon – objašnjava dobro obavešten izvor sa RTS.

Međutim, Merimine kolege iz Muzičke produkcije RTS ogorčene su na nju, pa su čak napisale peticiju čelnicima RTS tražeći “zaštitu od njenog maltretiranja i ucenjivanja” koji kažu da ona dovodi najgore pevače, inače decu njenih prijatelja, koji joj posle vraćaju usluge.


  • Ona otpušta umetnike, zapošljava, vodi kadrovsku politiku i već sada najavljuje solistički koncert gde za nju moraju da rade svi orkestri RTS. Za sve to ona ima zaštitu generalnog direktora RTS Dragana Bujoševića i urednice Olivere Kovačević – piše između ostalog u pismu koje su potpisali umetnici i urednici RTS.

Merima je potvrdila da zarađuje 147.000 dinara i istakla da je sve to zaslužila svojim, kako kaže, mukotrpnim radom.

Na pitanje da li smatra da je pravedno da pored dve penzije zarađuje i platu dok je u Srbiji oko 800.000 nezaposlenih, ona je odgovorila:

Šta ja sad da radim što je tolika nezaposlenost? Da se ubijem, da se ukopam? Posao koji ja radim ne može da radi svako. Za to je potrebno minimum 30 godina iskustva. Evo nek me smene i neka dovedu nekog mlađeg, ali vam garantujem da taj neko neće moći da radi ovo što ja radim – zaključila je pevačica u izjavi za Informer.

Tekst i foto: Blic

Nema komentara

Ostavite komentar