HEROJI: Zlatni momci stigli iz Malmea sa 11 medalja (VIDEO)

HEROJI: Zlatni momci stigli iz Malmea sa 11 medalja (VIDEO)

0
Podeli

U konkurenciji od oko pet stotina plivača iz osamnaest zemalja Evrope, četiri hrabra momka izborila su 11 medalja na međunarodnom takmičenju osoba sa invaliditetom u švedskom gradu Malmeu. Nemanja Tadić, Nikola Ljubisavljević, Stevan Nakić i Nemanja Panović takmičili su se za sportsko rekreativno udruženje OSI „Nais“ u nekoliko plivačkih disciplina i u svima zabeležili veliki uspeh.

HEROJI: Zlatni momci stigli iz Malmea sa 11 medalja (VIDEO)
Niški heroji; foto: Novinari online

Najmasovnije evropsko sportsko takmičenje osoba sa invaliditetom, „Malme Open“ ove godine proslavilo je veliki jubilej – 40 godina postojanja, a svake godine se na ovom takmičenju nađe između 2500 i 4000 osoba sa invaliditetom.

Takmiče se u dvadesetak sportskih disciplina, a sporstko rekreativno udruženje „Nais“ iz Niša već nekoliko godina veoma uspešno predstavlja naš grad u stonom tenisu i plivanju. Ove godine udruženje je u Švedsku poslalo petočlanu ekipu, a zadatak male ekspedicije bio je da izbori dobre rezultate u plivanju.

Iako je Marija Damnjanović, vođa puta i trener, priželjkivala 10 medalja, ovi sjajni momci izborili su i jednu više.

Reportaža je snimljena u Malmeu tokom dva takmičarska dana zahvaljujući podršci GO Medijana i porodice Mirka Vuškovića iz Niša koji živi u Malmeu od 2000. godine.

U nastavku pogledajte reportažu sa takmičenja u Malmeu.

Za Novinari online iz Malmea: Olivera Sašek Radulović

Video&foto: Luka Radulović

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.