Grafiti na „Bubnju“. Neophodan video nadzor

Grafiti na „Bubnju“. Neophodan video nadzor

0
Podeli

Spomen obeležje streljanim građanima u Drugom svetskom ratu na Bubnju prošlog vikenda ponovo je oskrnavljeno „diskriminacionim grafitima“. Kako se ova ružna slika više ne bi ponavljala, predsednik GO Palilula Boban Džunić je istakao da je potrebno obezbediti odgovarajuću zaštitu prostora – da se postavi video nadzor.

Izvor: GO Palilula
Izvor: GO Palilula

U borbi za zaštitu kulturnog nasleđa, Grad je ranije najavljivao novu taktiku i oštrije kazne. Pregovaralo se “Telekomom” o postavljanju video nadzora. U međuvremenu, bez obzira iz kog vremena potiču, više od 400 kulturnih dobara I spomenika oslobodilačkih ratova u Nišu je na stalnoj meti vandala.

Izvor: GO Palilula
Izvor: GO Palilula

 

“Ovaj park kao i druga spomen obeležja, stambene zgrade, stalno su na meti vandala, neodgovornih građana, koji uništavaju i ruže javne površine i objekte. Inspekcijskim nadzorom i razgovorima, saradnjom sa organizacijama civilnog društva i obrazovnim ustanovama uspeli smo da na kraći period ovu učestalu pojavu otklonimo. Putem međunarodnih projekata, uz finansijsku podršku EU, uspeli smo da određene prostore kao što je spomen kompeks „Bubanj“ očistimo, ozelenimo i uredimo staze, pozornicu… međutim, potrebno je obezbediti i odgovarajuću zaštitu prostora – postaviti video nadzor i sl.” rekao je prilikom obilaska spomen parka “Bubanj” predsednik GO Palilula Boban Džunić.

Nema komentara

Ostavite komentar