Gradonačelnik na otvaranju privatnog doma: Izjednačiti državno i privatno!

Gradonačelnik na otvaranju privatnog doma: Izjednačiti državno i privatno!

0
Podeli

-Moraćemo da menjamo sistem socijalne zaštite i to tako što ćemo izjednačiti privatne i državne ustanove – to je tendencija na putu ka Evropskoj uniji kojoj moramo da se priklonimo – izjavio je gradonačelnik Niša Zoran Perišić koji je juče svečano otvorio privatni dom za stare nadomak Niša.

Gradonačelnik Zoran Perišić na otvaranju privatnog staračkog doma
Gradonačelnik Zoran Perišić na otvaranju privatnog staračkog doma

To što je kao gradonačelnik došao na otvaranje privatne ustanove socijalne zaštite, Perišić je opravdao ovom izjavom. Pritom je dodao da je ovaj dom dobio licencu i dozvolu za rad republičkog Ministarstva za rad i socijalna pitanja i, kako kaže, nada se da će „korisnici biti zadovoljni uslugom“.

-Ne smemo da pravimo razliku između državnog i privatnog i to se od nas očekuje u perspektivi, a isto tako ćemo morati da izjednačimo privatne i javne vrtiće jer se tako stvara zdrava konkurencija i podiže nivo usluge – pojasnio je Perišić novinarima.

Privatni dom za odrasla i stara lica koji je otvorio prvi čovek Niša, zove se Čegarska dolina, ima 50 mesta i dvadesetčetvoročasovni nadzor lekara. Uz lekara opšte prakse, tu si i socijalni radnik, medicinska sestra, negovateljica, higijeničari…

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.