Godina od obećane ostavke: Voli funkciju više nego TV nastup?

Godina od obećane ostavke: Voli funkciju više nego TV nastup?

0
Podeli

Još malo pa je prošlo godinu dana od kako je i dalje aktuelni zamenik niškog gradonačelnika Ljubivoje Slavković u živom televizijskom programu najavio da će podneti ostavku na svoju funkciju, ukoliko ne bude smenjena načenica Uprave za socijalna pitanja Mirjana Popović. On je Popovićevu tada optužio da je zajedno sa resornim većnikom odgovorna za kašnjenje u raspisivanju tendera zbog čega su najsiromašnije Nišlije ostale bez kuvanih obroka Narodne kuhinje.

Višegodišnja načelnica nije smenjena, a Slavković je do dana današnjeg na funkciji zamenika gradonačelnika Niša Zorana Perišića. Upitan, svojevremeno, kada će to učiniti, na istoj televiziji u čijem je programu i izjavio da mu nije problem da ode sa funkcije ukoliko ne „istera pravdu“, zamenik Slavković je odgovorio da je „proces u toku“, iako je u trenutku kada je to rekao prošlo više od mesec dana od datog obećanja. A, od tada je prošlo skoro godinu dana a da niko, pa ni sam Slavković, ni Popovićku, a ni svoju ostavku javno nije spominjao.

Vest koja je, sticajem okolnosti, baš prvog aprila obeležila informativne programe u Nišu glasila je da će korisnici Narodne kuhinje dobiti po 25 kilograma brašna i pet konzervi mesnog nareska u zamenu za tople obroke, a da Narodna kuhinja pauzira sa radom zbog kašnjenja tendera, zbog čega će zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković pozvati nadležne na odgovornost. Sem medijskih nastupa tih dana, nije usledila nikakva reakcija, a ubrzo je sve, po starom “niškom modelu” zaboravljeno,

Godina od obećane ostavke: Voli funckiju više nego TV nastup?
Kritikuje, ali funkciju ne napušta; Foto: ntv.rs

Slavkovićevu „neispunjenu“ ostavku ne spominju ni Nišlije jer najavu, verovatno, nisu ozbiljno ni shvatili. Možda najviše zbog činjenice da je Ljubivoje Slavković tokom čitavog mandata bio jedan od najžešćih kritičara vlasti, a da pritom iz nje, ni u jednom momentu, nije želeo da istupi odnosno – odrekne se funkcionerske plate, na čiji se iznos i javno žalio. Žalio se stanovnicima Niša, grada u kome stopa nezaposlenosti prilično prelazi trideseti procenat i u kome se „veza“ traži i za najprljavije poslove.

Veći opozicionar

Nekada je veći opozicionar od samih pripdanika opozicije u Nišu bio lider G17 plus (a potom URS-a) Branislav Jovanović, ali ga je, po “silasku” s vlasti “zamenio” zamenik niškog gradonačelnika, koji je, takođe, u živom program jedne od lokalnih televizija izjavljivao i to da je Građevinska inspekcija u Nišu leglo korupcije:

Mnogim stvarima u gradu nisam zadovoljan – neefikasnošću, opstrukcijom, neznanjem, ali građevinska inspekcija je katastrofa. To nije samo kod nas. I u drugim gradovima je isto. Takva je delatnost u pitanju, gde namerno ne završavaju posao. Tako svesno izbegavanje da se završi posao, pa promenite jednog, pa postavite drugog, pa trećeg… Ja sam rekao zameniku načelnika te uprave da podnese ostavku i to vrlo ozbiljno. I zvanično sam tražio od gradonačelnika i Gradskog veća da ga smene i više nemam komunikaciju s njim. Mislite li da se on nasekirao? – ispričao je Ljubivoje Slavković u Jutarnjem program ove televizije.

Na pitanje voditelja kako to objašnjava, naročito zbog činjenice da je on sam najbliži gradonačelnikov saradnik, Slavković je odgovorio:

Korupcijom, kad je u pitanju građevinska inspekcija. Ja to otvoreno kažem i nemam strah i neka me tuži svako od njih.

I ovi Slavkovicevi navodi ostali su samo “slovo” u medijskoj arhivi.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.