Dva člana izborne komisije u Nišu plaćena po 300.000 dinara

Dva člana izborne komisije u Nišu plaćena po 300.000 dinara

0
Podeli

Zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković potvrdio je da su, posredstvom gradske Uprave za finansije, dva lica iz izborne komisije u Nišu dobila po 300.000 dinara za svoje angažovanje u izbornom procesu.

Dva člana izborne komisije u Nišu plaćena po 300.000 dinara
Foto: Ilustracija

Slavković je na konferenciji za novinare kazao da ti iznosi nisu isplaćeni iz gradske kase, već da je gradska Uprava za privredu poslužila samo kao posrednik.

“To je finansirala Republička izborna komisija. Po kojima kriterijumima i kako, zaista ne znam, samo znam da su to tačne cifre”, rekao je Slavković.

On je rekao da su mu poznata imena ljudi koji su dobili “paušale od 300.000 dinara”, ali da ne zna tačno koje su bile njihove funkcije u izbornim komisijama.

“Morate za detalje da pitate predsednicu Gradske izborne komisije Jelenu Žarić Kovačević”, izjavio je Slavković i dodao da već ima “mali problem” zbog toga što je o visini paušala govorio na gostovanju na jednoj lokalnoj televiziji.

Predsednica Gradske izborne komisije Jelena Žarić Kovačević odbila je da za agenciju Beta komentariše navode zamenika gradonačelnika Niša o nadoknadama koje su isplaćene članovima ovog izbornog tela.

Izvor: Beta

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.