Doljevčani dobijaju akva park

Doljevčani dobijaju akva park

0
Podeli

Na površini od tri hektara, u blizini obilaznice oko Doljevca, 20. juna će početi da radi akva-park. Investitor je kompanija “Midnajt rouz”, koja je u ovaj projekat uložila 1,7 miliona evra, a jedan od vlasnika Aleksandar Tošić kaže da će – pored sadržaja na vodi – otvoriti još hotel, diskoteku i šoping centar.

Doljevčani dobijaju akva park
Doljevčani dobijaju akva park

Do sada je žiteljima ovog dela Srbije najbliži akva-park bio u Sokobanji, ili čak u Jagodini, a lokacija ovog je gotovo idealna za oko pola miliona ljudi. Ipak, investitori su bili tajanstveni, pa se ni mesec dana pre otvaranja malo znalo da se nešto upošte i gradi u neposrednoj je blizini auto-puta, na petlji gde se razdvajaju nova i stara trasa od Doljevca prema Leskovcu.

– Nismo hteli da se hvalimo dok sve ne bude gotovo. Mislim da će ovaj kraj dobiti objekat za ponos. Biće veći i sadržajniji od “Podina” u Sokobanji, a manji od jagodinskog – kaže Tošić, uz napomenu da će ulaznice koštati 300 za odrasle i 250 dinara za decu.

Što se Nišlija tiče, oni se ni ove godine neće kupati na lokaciji “Lozni kalem” kod Niške Banje.

– Potpisali smo Memorandum o razumevanju sa firmom “Akvatera solušns”, čiji je vlasnik Sahrem Hajdarpašić iz Budve. Projekat je vredan gotovo devet miliona evra, a izgradnja bi trebalo da počne čim oni završe akva-park u prestonici crnogorskog turizma. Ipak, nije realno da to bude pre jeseni – kaže zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković.

BEZ KAMENA TEMELjCA ZBOG KAMPANjE

PREDSEDNIK opštine Doljevac Goran Ljubić kaže da će akva-park pokrenuti i druge privredne subjekte u ovoj sredini, te demantuje da se nadmetao sa Nišlijama, već najavljuje saradnju…

Inače, objekat je počeo da se gradi u jeku predizborne kampanje, ali je izbegnuto tradicionalno polaganje kamena-temeljca!

Izvor: Novosti

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.