Davorinova „Zima u Nišu“ ponovo hit na Fejsbuku

Davorinova „Zima u Nišu“ ponovo hit na Fejsbuku

0
Podeli

Stvari izgledaju onako kako ih vi vidite. Odnosno, lepota je u očima posmatrača. To ponovo potvrđuje niški umetnik Davorin Dinić najnovijim fotografijama inspirisanim zimom u prvim danima nove nam 2016. godine.

Davorinova „Zima u Nišu“ ponovo hit na Fejsbuku
Obrenovićeva

U trenutku „buke“ uzrokovane činjenicom da je rukovodstvo Niša nespremno dočekalo uobičajene (i to samo dvodnevne) snežne padavine, ovaj glumac niškog Pozorišta lutaka i autor čuvenih foto-serijala „Senke starog Niša“, „izbacio“ je na svoj profil na Fejsbuku najnoviju seriju fotografija jednostavnog naziva „Zima u Nišu“. Ulice grada, parkove, trgove i druga poznata mesta, Dinić prikazuje u pravoj zimskoj idili koju su, donekle, mnogi ispustili razleđujući i otrpavajući automobile, šlajfujući u tzv. ulicama prvog prioriteta, pazeći da ne izgube glavu na neprohodnim trotoarima ili uklanjajući gomile snega ispred vrata, zbog čega se kasnilo i na posao.

Fotografije snežnog Niša sam objavio jutros, a već su pravi mali hit na mrežama. Zahvaljujem se svima koji me prate i kojima se sviđa moj rad. Sve ove fotografije iz albuma “Zima u Nišu” možete slobodno koristiti u bilo koje svrhe, bez potrebe za mojom dozvolom. Jedino bih voleo da dobijem link ili primer onoga za šta ste ih eventualno iskoristili. Veliki pozdrav! Niš u srcu! – napisao je Davorin i ponovo pokazao umetnički manir, ne toliko učestao  u našoj sredini, a to je oslobođenost nekonstruktivne sujete.

Zavirite i vi u Davorinovu nišku zimu: u romantično Kazandžijsko sokače poput istrgnutog komada sa slike pariskih vinskih kvartova ili u fotografiju zgrade suda koja “provučena” kroz njegov obketiv, dobija ujedno i bajkovitu i poetičnu notu.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.