Dan pošto je upala u reku, tinejdžerka iz Niša se oporavlja

Dan pošto je upala u reku, tinejdžerka iz Niša se oporavlja

0
Podeli

Dan posle potencijalne tragedije, kada je tinejdžerka J.M, stara 14 godina, upala u Nišavu kod Tvrđavskog mosta i nepovređena spasena iz vode, Nišlije sa jezom prepričavaju kako je maloletnica imala neverovatnu sreću.

Dan pošto je upala u reku, tinejdžerka iz Niša se oporavlja
Nišavski kej

Drama se odigrala juče oko 17 sati, po prelepom danu koji je brojne Nišlije “izvukao” iz kuća.

Ja sam šetala svog psa i samo sam u jednom trenutku čula vrisak devojčice koja je izbezumljeno gledala ka vodi. Brzo sam pogledala u istom pravcu, misleći najpre da joj je nešto važno ispalo u reku ili da joj je pas ušao u Nišavu… Međutim, videla sam drugu devojčicu kako je struja lagano nosi nizvodno. Reka, čini mi se, nije bila prebrza kao što ume da bude u ovo doba godine. Nisam mogla da verujem šta se dešava jer je ubrzo i ova koja je bila na obali uletela u vodu! Sve se odigralo “u tren oka”, potresno. Mogu da zamislim koliko se dete prepalo – ispričala nam je sugrađanka M.M.

Kako je izvestio Kurir, devojčicu su iz vode spasli drugarica M.Z. i momci koji su tuda slučajno prolazili. Četrnaestogodišnjakinja je u reku upala sa bedema, po kome je hodala, a list navodi da je izgubila ravnotežu pa je struja počela da je nosi.

Njena drugarica je skočila u reku i pridržavala je da je voda ne odnese dalje. Ko zna kako bi se sve završilo da nisu u pomoć priskočili mladići koji su ih izvukli iz vode – rekao je jedan od očevidaca.

Inače, zbog nepažnje, odsutnosti i nesmotrenosti, slične nezgode nisu retkost, naročito od omasovljenja upotrebe mobilnih telefona. Mnoge od njih završene su i smrtnim ishodom, a mnogi pamte potresnu priču o devojci iz Rusije koja je pala sa mosta dok je pokušavala da napravi selfi-fotografiju.

Dan pošto je upala u reku, tinejdžerka iz Niša se oporavlja
Devojka pravi selfi

Jedna žena se udavila se u reci u kineskom gradu Venzou dok se igrala sa svojim mobilnim telefonom – nije videla da se previše približila ivici betona, okliznula se, pala u reku i udavila se. Prema studiji američkog Saveta za bezbednost nacije, mobilni telefoni izazivaju više saobraćajnih nesreća i pešačkih nezgoda proteklih godina.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.