Da li biste mogli da živite u “naopakoj” kući?

Da li biste mogli da živite u “naopakoj” kući?

0
Podeli

Grupa preduzetnika odlučila je da u potpunosti “naopaku” kuću naruči iz Rusije i dopremi je u Antaliju, gradu na obali Sredozemnog mora.

Da li biste mogli da živite u "naopakoj" kući?
Izvor: Anadolija

Naime, i spoljašnji deo i unutrašnjost kuće okrenuti su naopako. Zavese, kuhinjski elementi, toalet, spavaća soba, ormari, garniture za sedenje, mašina za veš kao i druga bela tehnika, okrenuti su za 180 stepeni. Preduzetnici Kan Karahan, Gorkem Kanturk i Tania Makorava na ovu ideju su došli nakon što su čuli da na svetu postoji 12 ovakvih kuća i odlučili se da 13. bude u Antaliji.

“Kuća stoji pod uglom od 25 stepeni i izaziva čuđenje kod posetilaca. Onima koji nešto ovako vide prvi put, zavrti im se u glavi. Pokušavaju da stvari na plafonu pridrže i dovedu u ravnotežu. Očekujemo 100.000 poseta u godini”, kazao je Karahan.

Ističe da se na mestu poda nalazi plafon.

“Ljudi dođu i fotografišu stvari na plafonu. Kada ih okrenu za 180 stepeni, izgleda kao “normalna” i uobičajena kuća, a stvari u njoj se nalaze na mestima gde i treba da se nalaze. Smatramo da će ovo biti veoma bitan deo turističke ponude Antalije i zadovoljni smo pažnjom koju i sad privlači”, dodao je Karahan.

Karahan je naglasio da nameravaju svakog dana sve više razvijati projekat. Naime, samo drugi sprat kuće je otvoren za posete, a u idućem razdoblju gosti će moći da vide i prvi sprat.

 

Naopaka kuca

Naopaka kuca

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.