Đ.Jovanović: Proširio sam prijavu protiv sebe!

Đ.Jovanović: Proširio sam prijavu protiv sebe!

0
Podeli

,,Na današnjem saslušanju u niškoj policiji praktično sam produbio tužbeni zahtev protiv sebe jer sam, pored tvrdnje da javna preduzeća finansiraju političke stranke, izjavio I to da mislim da ih I čitav javni sektor finansira, a neka nadležni organi utvrde da li je to istina ili ne’‘, izjavio je za naš portal prof. dr Đokica Jovanović, jedan od rukovodilaca Udruženja predsednika skupština stanara i pokretač prvih građanskih protesta od devedesetih do danasposle današnjeg razgovora u Policijskoj upravi grada.

Protiv njega su, kaže, bile podnete dve krivične prijave. Jednu, od strane Gradske toplane, kako nam je potvrdio, nadležni su odmah odbili, dok je drugu krivičnu prijavu, kako kaže, podneo član Gradskog veća Miloš Banđur, s tim što, kako dodaje, još nije potvrđeno da li ga je većnik tužio kao privatno lice ili kao funkcioner.

“Krivična prijava Miloša Banđura odnosi se na to što sam još ranije izjavio da se političke partije finansiraju iz javno-komunalnih preduzeća, za šta sam već dao izjavu još u junu, pa sam to što sam tada rekao, samo potvrdio, s tim što sam danas tužbeni zahtev protiv sebe praktično proširio jer sam izjavio da zapravo čitav javni sektor finansira političke stranke. Argument za to je partijsko zapošljavanje’‘, navodi Jovanović i ističe da je sada na nadležnima da utvrde istinu i ko je u pravu.

Kako smo već objavljivali, protiv profesora Jovanovića, koji je i inicijator odluke o smanjenju cene grejanja u Nišu, većnik Banđur je krivičnu prijavu praktično najavio u programu Niške televizije, rekavši, međutim, da će prijava biti podneta protiv NN lica – za iznošenje neistina u javnosti.

U policiji su, zaključuje Jovanović, bili ljubazni I korektni, a za sada, dodaje, ne može da potvrdi da li će tužilac, na osnovu Banđurove prijave, pokrenuti postupak ili ne.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.