Budžet Niša 11,8 milijardi dinara

Budžet Niša 11,8 milijardi dinara

0
Podeli

Prema odluci Skupštine grada budžet za narednu godinu iznosiće 11,8 milijardi dinara, ili skoro dve milijarde više od prvobitno projektovanog budžeta za 2014. godinu.

Gradonačelnik Zoran Perišić ocenio je budžet kao „logičan i konzervativan“, dok su predstavnici opozicije bili jednoglasni u ocenama da je budžet nerealan i da predstavlja samo „spisak lepih želja“ aktuelne vlasti.

Perišić je istakao da se prilikom sastavljanja budžeta vodilo računa o svakom dinaru kako bi se obezbedilo normalno funkcionisanje grada.

„U budžet su ušle obaveze grada za narednu godinu ali i prenete obaveze od 2,5 miljardi dinara iz prethodnih godina, odnosno iz prethodne decenije. Suština je da ne pravimo deficit i da ne ostavljamo dugove onima koji će posle nas doći na vlast“, kazao je Perišić.

Odbornici opozicije bili su mišljenja da prihodi gradske kase neće biti ni približni onima koji su navedeni u budžetu.

Odbornik Demokratske stranke Miodrag Radović istakao je da će prihodi grada naredne godine biti manji od planiranih sigurno za četiri do pet milijardi dinara, a odbornik Socijaldemokratske stranke Dragoslav Ćirković istakao da budžet sadrži takve promašaje da ih ni jedan rebalans neće moći da ispravi.

Odbornici opozicije zamerili su takođe što će najveći deo para iz gradske kase biti utrošen za plate i tekuće troškove lokalne administracije, dok novih investicija u gradu maltene neće ni biti.

Uprkos planiranim većim prihodima, niške gradske opštine dobiće naredne godine iz gradske kase osetno manje para.

Za pet niških opština planirano je ukupno 247 miliona dinara, što je za 33 miliona manje nego prošle godine.

Opština Medijana dobiće manje 20 miliona dinara, transfer prema opštini Niška Banja biće umanjen za 8,5 miliona dinara, a prema opštinama Pantelej i Palilula za po 2,5 miliona dinara.

Izvor: Jugmedia

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.