Bazeni Sportskog centra “Čair” još uvek nisu spremni za sezonu

Bazeni Sportskog centra “Čair” još uvek nisu spremni za sezonu

0
Podeli

Iako su završetak radova na izgradnji novog mini akva-parka na čairskim bazenima i njegovo svečano otvaranje bili planirani za početak juna, Nišlije će na vožnju vodenim vijaduktima ipak morati da sačekaju još nekoliko sedmica, a nadležni kašnjenje opravdavaju – vremenskim neprilikama.

Bazeni Sportskog centra "Čair" još uvek nisu spremni za sezonu
Na “Čairu” je u toku postavljanje tobogana i ostalih pratećih konstrukcija

Pri tome, ovdašnji ljudi već decenijama čekaju da razne političke garniture ispune obećanje i izgrade veliki park vodene zabave…

– Tokom zime vreme nas je baš poslužilo, ali je kiša koja je padala poslednjih sedmica usporila izgradnju novog spoljnog kompleksa sa vodenim atrakcijama, te poslednju fazu rekonstrukcije zatvorenih bazena. Preostali su, naime, još radovi na elektroinstalacijama, pa smo procenili da je bolje sačekati, jer je bezbednost radnika u prvom planu – kaže Dragan Perić, direktor SC “Čair”, uveren da će kompletan posao biti okončan do polovine meseca i najavljujući da će, kako neka vrsta nadoknade, sezona kupanja biti produžena do kraja septembra.

Na “Čairu” je, dakle, u toku postavljanje tobogana i ostalih pratećih konstrukcija, a nadležni ističu i podatak da će – izgradnjom akva-parka u malom – ugostiteljski kapaciteti biti duplirani, pa će biti sezonskih radnih mesta, ali i posla za volontere.

S obzirom na nove sadržaje i ulaganja od oko 160 miliona dinara iz gradske kase, od ove godine će biti skuplja i cena karte, ali se čelnici Sportskog centra nadaju da 300 dinara za odrasle i 100 dinara za decu neće predstavljati preveliki problem za kupače.

Izvor: Novosti

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.