Banalne stvari koje vam mogu pokvariti letovanje

Banalne stvari koje vam mogu pokvariti letovanje

0
Podeli

Najviše pritužbi na račun realizacije turističkog aranžmana, turisti iz Niša imaju za boravke u Grčkoj. To su podaci Turističke inspekcije iz Niša, a neprijatnosti se najčešće odnose na banalne stvari koje vam mogu pokvariti letovanje: apartman ili soba u koju, kada unesete prtljag, ne možete da stanete i vi sa saputnicima. Zatim, nedostatak tople vode, a onda i kupatilo koje je dimenzija frižidera. Primedbi ima i na račun stanodavaca u privatnim vilama koji vam preturaju po stvarima ili ,,kradu’’ daljinski upravljač za klima-uređaj, u nameri da uštede na struji za koju ste, inače, u agenciji već dali novac. Nadležni tvrde da će, ovakvih i sličnih problema, od naredne godine srpski turisti imati znatno manje i da će bez bojazni moći da uplate aranžman i odu na letovanje, jer najavljene izmene Zakona o turizmu konačno donose sigurnost i uvode red u ovu oblasti.

Iako, prema preliminarnim najavama, ostaje nejasno kako će konkretno turisti biti zaštićeniji na letovanjima, u odnosu na regulative koja i danas postoje, nadležni tvrde da su pripremljene mnoge novine, među kojima je i ta da će agencije morati da imaju svoje predstavnike na destinacijama na koje šalju turiste. To znači da se više ne može dogoditi da turisti otputuju a da ih na odredištu ne čeka vodič koji govori srpski jezik. Predstavnik može da bude i stranac, zaposlen u lokalnoj agenciji, ali će biti u obavezi da govori i srpski jezik.

Banalne stvari koje vam mogu pokvariti letovanje
Najviše pritužbi turista na boravak u Grčkoj; foto: novinarionline

Međutim, prema svedočenju Nišlija koji su u avgustu na grčkom ostrvu Tasos, u mestu Limenarija, doživeli niz neprijatnosti i maltretiranje od strane vlasnika vile Lia, ni predstavnik agencije Clock Travel koji je bio na Tasosu – nije uspeo da im pomogne. Oni tvrde da je bahati vlasnik deset dana štedeo na toploj vodi i rashladnom uređaju – iako je neograničena upotreba bila predviđena aranžmanom i da im je preturao po stvarima dok nisu bili u sobi, a na pokušaj predstavnice agencije da interveniše – nije joj se satima javljao na telefon pa su nesrećni putnici praktično bili prepušteni sami sebi u stranoj zemlji, iako su, kažu, upravo u nameri da takve stresove izbegnu i kupili aranžman u agenciji, računajući na određenu sigurnost.

Tu s pravom postavljaju pitanje odgovornosti onoga ko izdaje tuđi smeštaj, bez da prethodno proveri kredibilitet vlasnika smeštaja. Ovo je bitno i zbog toga što se ispostavilo, prema priči ovih turista, da je vlasnik vile često bio pijan ali i bahat prema drugim turistima,

Upravo kada se o ovakvim iskustvima radi, pisci zakonskih izmena tvrde da su predvideli novine, odnosno da postoje odredbe zbog kojih će turoperatori mnogo više morati da vode računa o stabilnosti aranžmana i putovanja koje prodaju.

Putničke garancije naravno poskupljuju aranžman

-Zakon treba da štiti putnike, ali i turističke agencije. Namera je da se uvede red u rad turističkih agencija – kaže Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija. Najveća novina je to što će svaki putnik imati svoju garanciju kada krene na put ali te putničke garancije naravno poskupljuju aranžman !

To putnicima omogućava da budu sigurni da će otputovati na određenu destinaciju i biti smešteni u hotel koji su platili, ili će dobiti novac nazad. Konkretno, na svakom ugovoru o putovanju tačno će pisati kako i kada putnici mogu da aktiviraju polisu. Garancija će moći da se aktivira ukoliko agencija nije platila smeštaj, prevozno sredstvo kojim će se vratiti putnici, ukoliko nije u mogućnosti da realizuje putovanje…

Banalne stvari koje vam mogu pokvariti letovanje
Garancija putovanja obavezna; foto: novinarionline

Garancija putovanja biće uključena u aranžman, a koštaće od jednog do najviše 10 evra, u zavisnosti od cene putovanja. U ugovoru koji putnik potpiše sa agencijom biće taksativno navedeno šta sve uključuje aranžman i koliko košta garancija.

Predviđene su i kazne za agencije u visini od 800.000 evra i oduzimanje licence, a novi sistem garancija stupiće na snagu početkom februara. Turisti koji uplate putovanje do februara neće morati da doplate za garanciju putovanja.

Veća sigurnost za putnike

Osim što će novi zakon, kao I većina drugih novih zakona, poskupeti uslugu, on donosi i veću sigurnost za putnike. Naime, agencije će morati da nabave bankarske garancije od najmanje 200.000 evra, a tačnu visinu će određivati banke. Agencije će moći i da uzmu polisu od osiguravajućih kuća u minimalnoj visini od 400.000 evra.

Poslednjih godina najveće probleme pravili su subagenti, kojih u Srbiji ima 1.900, a koji nisu novac turista uplaćivali na račun agencija. Izmene Zakona primoraće subagente da u kratkom roku uplate novac.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.