Agonija Gorice se (ne) privodi kraju?

Agonija Gorice se (ne) privodi kraju?

0
Podeli

Agonija za oko 230 radnika JKP “Gorica” privodi se kraju. Njih 168 prelazi u “Medianu” koja preuzima sektor zelenila, a za novembar i decembar iz Programa održavanja koji je prethodno pripadao “Gorici”, za ovaj posao biće im preusmereno 25 miliona dinara. Gradsko veće je usvojilo odluku po kojoj preostala 62 radnika “Gorice” prelaze u JKP “Parking servis”, koji će za održavanje mobilijara i novogodišnju dekoraciju dobiti 8,8 miliona dinara.

Agonija Gorice se (ne) privodi kraju?
Protest radnika Gorice, arhiva; foto: blic.rs

Iako iz gradske kase “Gorici” treba da bude uplaćeno 100 miliona dinara, taj novac još nije uplaćen a to je omogućeno rebalansom budžeta za uvećanje kapitala ovog preduzeća. Zbog toga je njihov račun i dalje u blokadi zbog 85 miliona dinara duga. Član Veća Miloš Banđur rekao je na sednici Gradskog veća da i “Mediana” i “Parking servis” imaju obavezu da pomognu “Gorici” ali je i dalje neizvesno kada će radnici primiti zaostale plate jer novac još nije uplaćen. Od ukupno 452 zaposlena, u sektoru Pogrebnih usluga “Gorice” ostaće 150 radnika koji će raditi na održavanju groblja.

O javnoj rasveti u Nišu danas na sednici Veća nije bilo priče iako je i to među najvećim problemima, kada je u pitanju bezbednost Nišlija na ulici.

Većnik Pešić degradiran

Odbor za administrativna pitanja odbio je da isplati prekovremeni rad gradskom većniku Milanu Pešiću koji je obavljao dodatne poslove tokom organizacije manifestacija za svetski i gradski dan mladih. Većnik Pešić je izjavio da to degradira njegovo zalaganje.

Agonija Gorice se (ne) privodi kraju?
Milan Pešić, većnik

A povodom odluke Administrativnog odbora da funkcioneri koji nisu u stalnom radnom odnosu dobiju dodatak od 30 odsto naknade na mesečnu zaradu, umesto dosadašnjih 50 odsto, zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković izjavio je da se na taj način neće postići racionalizacija jer će morati da uposle većnike za stalno ukoliko sadašnji daju ostavke.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.