Aerodrom “Konstantin Veliki” neće biti deo preduzeća “Aerodromi Srbije”?

Aerodrom “Konstantin Veliki” neće biti deo preduzeća “Aerodromi Srbije”?

0
Podeli

Niški aerodrom “Konstantin Veliki” najverovatnije neće biti deo novoformiranog preduzeća “Aerodromi Srbije” i nastaviće da se razvija samostalno. Još uvek nema zvanične potvrde ovim povodom, ali sigurno je i da Aerodromi Srbije neće biti deo ni aerodroma “Nikola Tesla”.

Kako sada stvari stoje, “Aerodromi Srbije” za sada će upravljati aerodromom “Morava” kod Kraljeva dok bi kroz dalja ulaganja i drugi aerodromi poput Sombora i Sjenice mogli biti priključeni ovom preduzeću.

Inače, plan je da niskotarifne avio-kompanije budu preusmerene sa aerodroma Beograd na aerodrome u Nišu i Kraljevu kada bude otvoreno.

Aerodrom Da podsetimo, osnovni zadaci preduzeća ”Aerodromi Srbije” biće upravljanje, razvoj i održavanje aerodromske infrastrukture Srbije.

Kako je navedeno, to znači osposobljavanje za korišćenje već postojećih većih vojnih i mešovitih aerodroma u Srbiji, koji bi se mogli koristiti za prevoz putnika i robe, ali i izgradnja novih aerodroma i povećanje bezbednosti na malim aerodromima.

Dok ne započne sopstvene komercijalne aktivnosti, kada će moći da se samostalno finansira, preduzeće će se finansirati iz budžeta Srbije, za šta je predviđeno 10 miliona dinara godišnje.

Izvor: Fly from Nis / Blic

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.