Brnabić: Vlada Srbije daje konačnu reč o diplomatskim pasošima

Brnabić: Vlada Srbije daje konačnu reč o diplomatskim pasošima

0
Podeli

Još uvek nije poznato da li će zaposleni u Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu dobiti diplomatski status. Konačnu odluku o ovom pitanju doneće Vlada Srbije u skladu sa najboljim interesima naše zemlje, izjavila je premijerka Ana Brnabić u intervjuu za “Novosti”.

Foto: RSHC

Spoljna politika Srbije je jasna i transparentna. Naše strateško opredeljenje ka EU je neupitno, a dobri odnosi koje imamo sa Moskvom nisu i neće biti prepreka na tom našem putu, kaže premijerka Ana brnabić.

Brnabićeva kaže i da je Srpsko-ruski humanitarni centar veoma važan za Srbiju kada je reč o pružanju pomoći u vanrednim situacijama tokom gašenja požara i poplava prethodnih godina u Srbiji.

Srpsko-ruski humanitarni centar nastao je na osnovu Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije 25. aprila 2012. godine, koji su u Nišu potpisali ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Ivica Dačić i ministar za vanredne situacije Ruske Federacije V.A. Pučkov, a istog dana potpisan je Sporazum o usvajanju Statuta Centra.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.