Pevač Džordž Majkl preminuo na Božić. Uzrok smrti nije poznat

Pevač Džordž Majkl preminuo na Božić. Uzrok smrti nije poznat

0
Podeli

Pevač George Michael preminuo je u 53. godini života, objavio je BBC.

Lokalna  policija iz Thames Valley-a objavila je kako je ekipa Hitne pomoći pozvana na imanje u Oxfordshireu u 13,42 sati, a prema za sada dostupnim informacijama nema sumnje da bi pevačeva smrt bila nasilna.

Pevač Džordž Majkl preminuo na Božić. Uzrok smrti nije poznat
Ne zna se uzrok smrti

U službenoj izjavi Michaelovog izdavača koju je objavio BBC stoji: “S velikom tugom možemo potvrditi da je naš dragi sin, brat i prijatelj George preminuo u svom domu tokom Božića. Porodica traži da se poštuje njihova privatnost u ovom teškom trenutku. Za sada nećemo davati dodatne izjave”.

Karijera George Michaela

George Michael rođen je kao Georgios Kyriacos Panayiotou, 25. juna 1963., a slavu je stekao tokom 1980-ih kao član dua Wham! koji je osnovao s prijateljem iz školskih dana Andrewom Ridgeleyjem.

Njegov prvi solo singl, “Careless Whisper” objavljen je u vreme dok je još bio član Wham!-a i prodat je u 6 miliona primeraka. Kao solo umjetnik prodao je više od sto miliona albuma širom sveta do 2010. godine.

Najizvođeniji na britanskom radiju 20 godina

Njegov prvi solo album, ‘Faith’ ostvario je prodaju od 20 miliona primeraka, a Radio Academy proglasio je Michaela za najčešće puštanog autora na britanskom radiju između 1984. i 2004.

Godine 2005. objavljen je dokumentarni film ‘A Different Story’ o njegovom privatnom životu i karijeri. Godinu dana kasnije George Michael najavio je svoju prvu turneju u 15 godina. Turneja ’25 Live’ trajala je pune tri godine.

Zdravstveni problemi

Prema dostupnim podacima Michael je početkom ovog meseca s Naugty Boyem počeo rad na novom albumu, dok je u novembru kraju priveo rad na dokumentarcu “Freedom”. Poznato je da je tokom 2011. godine otkazao deo koncerata nakon što je završio u bolnici s upalom pluća.

Lečio se u Beču, da bi nakon povratka u London izjavio kako je bio na ivici smrti. Lekari su obavili komplikovani zahvat ne bi li mu omogućili da slobodno diše nakon što je neko vreme u bolnici bio bez svesti.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.