Sud je vratio na posao, Vip je opet maltretira?

Sud je vratio na posao, Vip je opet maltretira?

Dva i po meseca u "leglu zmija": Ivanu Đurić sud vratio na posao, ona tvrdi da je Vip opet maltretira, u nameri da je natera da sama napusti kompaniju. Đurićeva: Neću otići, pa makar mi to bilo poslednje. Boriću se do kraja za pravdu!

7
Podeli

Početkom maja ove godine, Ivani Đurić (35) iz Aleksinca, podgrejana je nada da joj se mukama bliži kraj. Sud je, posle trogodišnje borbe, doneo odluku da njen tada bivši poslodavac – kompanija mobilne telefonije Vip Mobile, mora da je vrati na posao, poništivši otkaz koji su joj tri godine ranije dali zbog navodno loših rezultata rada. To se, inače, desilo samo mesec ili dva nakon što je proglašena Vip-ovim radnikom sa najboljim učunkom na teritoriji čitave Srbije.

Danas, dva i po meseca kasnije, Đurićeva je na poslu, ali na bolovanju, jer tvrdi da trpi odmazdu, odnosno vrlo latentne oblike mobinga, zbog čega ima ozbiljne zdravstvene probleme.

ČEKA JE ODMAZDA? "Vip je moja kuća, planiram da dočekam penziju!"
Dokazni materijal: pisani dokaz u kojem stoji da je Đurićeva nagrađivana zbog najboljeg učinka na godišnjem nivou.

Ti zdravstveni problemi su, navodi, počeli još po dobijanju nezakonitog otkaza pre tri godine. Narušen rad štitne žlezde, psihičke smetnje u vidu anksioznosti, depresije, gubitka apetita, tahikardije i drugih posledica stresa, zbog čega, kako kaže, godinama ne može ni da zasnuje porodicu. Uz sve to joj se, po povratku na posao, kilaža prepolovila jer, kako tvrdi, trpi zlostavljanje od prvog dana povratka na posao.

Od trenutka kada je sud doneo presudu, još pre četvrtog maja – kada su me silom zakona vratili na posao, počelo je zlostavljanje i odmazda zato što sam ih tužila i „izložila javnosti“. Prvo mi je indikrektno rečeno da me uopšte ne žele u firmi i „da ćemo se dogovoritipriča za naš portal Ivana Đurić i poručuje da je jako teško boraviti u firmi gde bukvalno od vrata osećate da ste najnepoželjnija osoba u kolektivu:

-Neću, ne želim i ne smem da popustim zbog priča da sam „luda žena iz Niša“ koja isteruje pravdu i raznoraznih ogovaranja, preko toga da niko od kolega ne razgovara sa mnom jer se boje da ne budu dovedeni u vezu da me podržavaju u mojoj borbi, do toga da ni do dana današnjeg nisam dobila odgovore u vezi sa mojim radnim mestom (jer takvo više ne postoji u Vipu, a oni su me zapravo vratili na tu „nepostojeću“ poziciju).

Moj advokat ih je upozoravao da ponovo krše zakone kad sam ja u pitanju, ali uzalud. Nisu reagovali ni na njegov dopis, kao što i mene ignorišu kada zamolim za pomoć oko radnog mesta i raznih nejasnoća koje imam. Prave se kao da ne postojim i uporno me ignorišu.

BORIĆU SE DO KRAJA, IAKO MI JE ZDRAVLJE UPROPAŠTENO!
Pravda ipak dostižna: Bivša radnica Vip-a iz Niša dobila bitku; Moraće da je vrate na posao!
Ivana Đurić

Plašim se da nisu odustali od aneksa ugovora o radu i da samo čekaju pogodan trenutak da mi ga daju. A, ukoliko ga ne budem prihvatila u roku od osam dana, po Zakonu automatski dobijam, posle čega ga mogu osporavati na sudu. Ukoliko se to desi, to ću i da uradim ali znam da će to uticati na moje ovakvo zdravlje. To je jako teško ali planiram i dalje da se borim za pravdu i istinu.

-Spremali su mi iza leđa prebačaj na niže i neadekvatno radno mesto, što nikako ne bi smelo i što bi praktično za mene bilo nazadovanje. A, ono što se sada dešava nisam mogla ni da pretpostavim: Ne žele da mi daju otkaz, već čekaju da mi „prekipi“ i da sama odem! To bi ih razrešilo bilo kakvih finansijskih obaveza prema meni, ali i odgovornosti. Jer, kad sami date otkaz, firma vam ne duguje ništa – ispričala je Ivana Đurić, ali i naglasila da je od početka u Vipu, punih devet godina, i da neće dozvoliti da trogodišnja sudska borba zbog nepravedno dobijenog otkaza – bude uzaludna:

-Uprkos mobingu, neću popustiti. Osnovaću sindikat u Vipu čim mi to zdravlje bude dozvolilo, kao što sam i obećala kada sam ih dobila na sudu. Pokušaću sa osnivanjem, makar bila i jedini član, što verujte nije nemoguće, jer u toj kompaniji je rad u konstantnom strahu od gubitka posla – svakodnevica.

Ivana Đurić je trenutno na bolovanju jer joj se „zdravlje pogoršalo zbog posledica stresa na poslu“. Poručuje da o svemu ima izveštaje i dokumentaciju, te da se, ako treba, neće libiti da se za pomoć ponovo obrati sudu.  Iako je, kaže, pre dva i po meseca čak i pomislila da je i u našoj zemlji, pravda dostižna običnom čoveku, iako je „zločinac“ tako velika i moćna strana kompanija.

7 Komentari

 1. Da li je moguce da jos maltretiraju ovu jadnu zenu? Kako je moguce da takva kompanija dopusti sebi ovakvo ponasnje? Pa Mile iz pekare se ponasa bolje prema svojim radnicima od ovih “profesionalaca”
  Ivana, izdrzi i pokazi im da nisu Bogovi i da nisu svemoguci.

 2. Sramota za Vip! Dokle ce vise maltretirati ovu jadnu zenu? Ona samo zeli mir koliko sam razumela, a oni zele da je izlude da sto pre ode da bi ih manje kostalo…kao da daju iz svog dzepa a ovamo se razbacuju sa sponzorstvima, donacijama za potpisivanje ugovora…bruka i sramota!

 3. Pa naprotiv, znam slucaj u Subotici gde su bile mobingovane radnice u shopu od strane predpostavljenog , sto je trajalo dugo i u strahu, dok jedna nije mogla vise i dala otkaz.A zatim je usledila prijava, za maltretiranje, mobing, vredjanje jos uvek zaposlene. Beogradski celnici, su tolki azurno odreagovali, da sam prosto bila odusevljena koji profesionalizam. Posle ustanovljenih cinjenica, jer nisi kriv dok se ne dokaze, a kada se dokazalo, doticni je dobio otkaz. Tako da, Vip, svaka cast, ovde ste pokazali da se zakon i zene postuju.

  • Da, ali u ovom slucaju mobing dolazi iz samog vrha a to je sasvim druga prica. Da je bilo koji zaposleni ili neki sitni sef resili bi, ovde su krupnije zverke.
   Ja joj se divim mada sam dobila instrukcije kako da se ponasam kad je ona tu, kao da je azdaja a ona je sludjena, unistena potpuno ali se ne predaje i zaista joj se divim!

 4. treba da je bude sramota. Kad su je vratili na posao neka sedne da radi a ne da se vuce po bolovanjima. Najlakse je pisati uz vetar i pljuvanje. Neka slobodno napise koje sve benefite ima kao zaposlena. Ponasa se tamo kao Bog, nece da razgovara sa smrtnicima… Jadno . . .

  • Ovo apsolutno nije istina. Bio sam prisutan kada je bila na obuci. Kako se pojavi i sedne na klupu svi ustaju, niko nije zeleo da bude povezan sa njom. Benefiti? Bolovanja? Ne znam jesi li je video, pola nje je ostalo od onoga sto su joj radili da bi je naterali da ode sama. Nije se ponasala kao Bog, bila je izgubljena i sludjena, svi su videli i samo su cekali trenutak kada ce odustati. Jeste javno pisala ali nije bilo demanta, sto dovoljno govori o svemu. Ja iskreno kao muskarac ne bih mogao da izdrzim to sve, digao bih ruke. Ovaj tvoj komentar lici na ono “da me mrze a da mi se dive”
   Jedno je sigurno, u firmi nece vise biti ovakvih slucajeva jer im je ovo bila lekcija da se ne igraju sa ljudima jer uvek se moze desiti iznenadjenje i da se neko suprotstavi. Pozdrav za Igora i sve Igore ali uz svo postovanje nisi u pravu.

 5. “Gospodin” Tihomir u Nišu se katastrofalno ponaša prema zaposlenima. Bio sam svedok iskustva osobe iz moje blizine.

  Verovatno je i dalje tamo glumeći gospodara 🙂

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.