Ne oklevajte, nasilje uvek postaje češće i surovije!

Ne oklevajte, nasilje uvek postaje češće i surovije!

Ne oklevajte, nasilje uvek postaje češće i surovije! To je poruka sa dodele diploma polaznicama koje su prošle seminar i obuku o rodno zasnovanom nasilju.

0
Podeli

Dvadeset i pet korisnica Centra za devojke je dobilo sertifikate za uspešno učešće na radionicama o nasilju nad ženama i treninzima samoodbrane. Na završnoj manifestaciji kada su im uručene i diplome, Tatjana Nikolić iz Centra za devojke je istakla da je rodno zasnovano nasilje ozbiljan društveni problem i da nasilje vremenom postaje sve češće i surovije, a posledice ozbiljne.

Ne oklevajte, nasilje uvek postaje češće i surovije!
Prošle obuku, spremnije da adekvatnije odgovore na nasilje;

Zašto žene ostaju sa nasilnikom u vezi?

Radionice o nasilju su organizovane od strane ekspertkinja iz Centra za devojke. Prvu radionicu je vodila Natalija Pljaskić, konsultankinja na SOS telefonu i višegodišnja radioničarka. Razgovaralo se o vrstama nasilja, o predrasudama vezanim za nasilje, o razlozima zašto žene ostaju sa nasilnikom u vezi.

Osnažene za sledeći korak

Cilj ovog projekta je bio osnaživanje korisnica Centra za devojke iz Niša kroz treninge samoodbrane, kako bi izgradile samopouzdanje, ličnu hrabrost i sposobnost da upravljaju kriznim situacijama u cilju sopstvene zaštite od nasilnika. Radionice i treninzi su deo projekta ”Osnažene žene za sledeći korak” koji su inplementirali UDRUŽENJE GRADJANA PLANT  i  CENTAR ZA DEVOJKE  iz Niša, uz podršku Ambasade Australije i to u okviru programa direktne pomoći.

Drugu radionicu  vodila je Silvija Mihajlović, konsultankinja na SOS telefonu i višegodišnja radioničarka. Na ovoj radionici je bilo reči o zakonima, institucijama i organizacijama koje pružaju pomoć i podršku osoboma koje su preživele ili se nalaze u nasilju. A zatim se kroz praktičnu vežbu prošlo kroz prava osoba  i obaveze institucija.

Treću radionicu vodila je Tatjana Nikolić, ekspertkinja za temu nasilje nad devojkama, na kojoj se razgovaralo o iskustvu nasilja, predstavljen je Točak nasilja, kao važan alat u prepoznavanju i imenovanju nasilja koje se dešava i u kojoj meri se dešava svakoj pojedinačno, a naposletku je urađena priprema za treninge samoodbrane. Treninzi samoodbrane su vođeni od strane Tatjane Nikolić i Andrijana Tasića, majstora karatea.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.