Zašto Nišlijama stižu pozivi na izbore za Albance?

Zašto Nišlijama stižu pozivi na izbore za Albance?

0
Podeli

Bez obzira na više pritužbi na nepravilnosti, Gradska izborna komisija u Nišu (GIK) tvrdi da je sve spremno za izbore 24. aprila. Nije komentarisano pisanje portala Južne vesti da je neispravna lista vodeće koalicije okupljene oko SNS jer se na njoj nalazi udruženje građana Samostalni DSS, što je, kako se tvrdi, zakonom zabranjeno na koalicionoj listi,

Ova komisija je proglasila 14 izbornih lista, a iz GIK-a podsećaju sve one koji imaju pravo glasa, a ne mogu u nedelju da dođu na biračko mesto – da do tog dana u 11 sati obaveste biračko mesto, ukoliko žele da iskoriste svoje pravo glasa.

Bilo je, međutim, reči o neobičnoj pojavi pred ove izbore u Nišu, a to je da na adrese Nišlija srpske nacionalnosti stižu pozivi za glasanje Albancima. Ipak, objašnjenje nismo dobili, već samo šturi pokušaj odgovora članice Radne grupe Gradske izborne komisije.

Zašto Nišlijama stižu pozivi na izbore za Albance?
Zašto Nišlijama stižu pozivi na izbore za Albance? Foto: Niške vesti

Na naše pitanje da prokomentarišu pritužbe Nišlija kojima su na adrese stigli pozivi za glasanje na ime Albanaca, kao da žive na njihovim adresama, članica Radne grupe niškog GIK-a Ljiljana Berić kaže:

Da, imali smo pritužbe pojedinih građana upravo po tom pitanju ali mogu samo da kažem da smo mi štampali pozive na glasanje po spisku koji smo dobili iz Beograda, iz ministarstva.

Oslanjajući se na ovo “pojašnjenje”, GIK u Nišu odbacuje odgovornost – za slučaj da se radi o propustima, dok Ljiljana Berić kaže da će se “pozabaviti ovom pojavom, ukoliko se građani i dalje budu javljali”.

Do izbora su ostala još dva dana, a predizborna tišina počinje u ponoć.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.