Ambasador SAD o kašnjenju Novog Niša: “Stvari se dešavaju”…?!

Ambasador SAD o kašnjenju Novog Niša: “Stvari se dešavaju”…?!

0
Podeli
Ambasador SAD o kašnjenju Novog Niša: "Stvari se dešavaju"...?!
Predizborni EPP? Postavljanje kamena temeljca u bivšoj kasarni Bubanjski heroji
Foto: tvkcn.net

Stambeno-poslovni i univerzitetski kompleks „Novi Niš“, koji je pre više od pola decenije, još u doba prošle vlasti, najavljivan kao najsavremenija i najveća investicija još u doba prošle vlasti, izgleda neće još dugo postojati samo u projektima i planovima. Danas je svečano postavljen kamen temeljac na prostoru bivše kasarne Bubanjski heroji i ponovo obećano da će 1000 stanova u Novom Nišu biti izgrađeni u narednih pet godina.

Simboličnim činom, bacanjem prve lopate betona za temelje „Novog Niša“, sam vrh državne vlasti, američki ambasador Kajl Skot, predstavnici Grada Niša i kompanije Klin Ert Kepital označili su – kako je rečeno – novu eru u životu Nišlija.

Things happen…

Predviđen je i novi rok za završetak kompleksa – 2021. godina, a prvi stanovi i useljenja su predviđena već u 2018. O tome zašto se kasnilo 5 godina, investitor Filip Bej, predsednik kompanije Klin Ert Kepital, kratko je prokomentarisao: “Stvari se dešavaju”.

Pritom je dodao da je važno da su problemi prevaziđeni, a ranije se govorilo da je bilo poteškoća sa dozvolama za gradnju jer je „investitor menjao projekat“.

Prema rečima potpredsednice Vlade i resorne ministarke Zorane Mihajlović, “Novi Niš” je svojevrsna prekretnica zato što bi njegova izgradnja na prostoru nekadašnje kasarne Bubanjski heroji, trebalo da bude „generator boljeg života“. Najpre, zbog upošljavanja više od hiljadu ljudi u samom startu u ovom kompleksu.

Ambasador SAD o kašnjenju Novog Niša: "Stvari se dešavaju"...?!
Ambasador SAD o kašnjenju Novog Niša: “Stvari se dešavaju”…?!

Međutim, precizne prognoze, odnosno obećanja o tome kada će stambeno poslovni kompleks kod Bubnja u Nišu biti završen, niko od visokih zvanica danas nije želeo da iznosi. O rokovima je govorio niški gradonačelnik Zoran Perišić, takođe uz očekivanje da će investitor obaviti posao po zadatoj dinamici.

Kasarna na kojoj se gradi ima 15 hektara zemlje, gde će biti izgrađena i bolnica, univerzitetski centar, šoping mol, i drugi objekti. Ceo kompleks trebalo bi da bude izgrađen, sa svim sadržajima, za 10 godina. Ministarstvo odbrane će dobiti oko 320 stanova za rešavanje stabmenog pitanja pripadnika vojske.

Sa lopatom betona, u prvi, simbolični temelj položena i takozvana “vremenska kapsula” u koju su ubačene želje današnjih zvanica u vezi sa našim gradom.

M.Stojanović

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.