Bože, blagoslovi izbore: Puši se asfalt, nema pravnih prepreka

Bože, blagoslovi izbore: Puši se asfalt, nema pravnih prepreka

0
Podeli
  • Dvanaest dana do izbora – puši se asfalt, nema više pravno-imovinskih prepreka! Kaldrma u Durmitorskoj odlazi u istoriju. Kalač-brdo kliče: Blagosloveni bili izbori!
  • Slična poruka iz “izumbane” Prvomajske u centru grada. Popločavaju se i platoi i skverovi koje u Nišu vole da nazivaju trgovima (Trg Patrijarha Pavla, bivši Trg radničkih saveta i Trg republike prekoputa Skupštine).
  • Odjednom nema “obaranja” i “padanja” tendera za izbor izvođača, a setite se koliko ih je bilo kada je trebalo krpiti rupe posle prethodne zime.
Bože, blagoslovi izbore: Puši se asfalt, nema pravnih prepreka
IZBORI 2016 DURMITORSKU ULICU UVODE U 21. VEK
FOTO: VESTI.RS

Godinama najavljivano uklanjanje kaldrme u toliko puta krpljenoj Durmitorskoj ulici, krenulo je na opšte zaprepašćenje njenih stanovnika.

Da nisu toliko skupi, želela bih izbore svake godine! Lomim kola godinama po izlokanoj kaldrmi pa se radujem izborima jer ću se u svojoj Durmitorskoj konačno osećati kao osoba koja živi u 21. veku – rekla je našem reporteru sugrađanka iz ovog dela grada i dodala da se ipak boji da će dan posle izbora radovi stati ili početi da se odugovlače.

Veći deo Durmitorske je trenutno neprohodan za saobraćaj, a ono što je u planu za ovu, zbog veličine naselja ali i nekoliko renomiranih hotela, važnu saobraćajnicu, jeste kompletno rušenje kolovoza i trotoara i postavljanje novih slojeva šljunka, tampona i (čak) dva sloja asfalta. Gradiće se i novi ivičnjaci.

Kolovoz je dugačak nešto više od pola kilometra a biće širok šest metara.

“Banana iz blata”

Bože, blagoslovi izbore: Puši se asfalt, nema pravnih prepreka
Puši se asfalt, nema više pravno-imovinskih prepreka…? Foto: City radio
Nišlije se na društvenim mrežama komentarišu često da neko treba da odgovori na pitanje zašto godinama lupamo točkove i noge po rupama i otkud to da odjednom, uoči izbora, ulice mogu da se rade. Jedna od simpatičnijih opaski odnosila se na bivšeg lidera URS-a i direktora Direkcije za izgradnju grada Branislava Jovanovića, poznatog po višegodišnjem slikanju na više desetina rekonstruisanih ulica i čuvenih “Bananinih kružnih tokova”. U “polušali” se kaže: Nismo ni slutili da ćemo se nekada složiti sa “Bananinom” konstatacijom izrečenom kada je izgubio izbore – da ćemo ga od blata praviti.

Raskopana je, odnosno, renovira se i ulica Hrizantema u Panteleju, a “zamazivanje očiju birača” počelo je i asfaltiranjem prve deonice Prvomajske ulice, od Voždove do Ulice Ćirila i Metodija.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.