Novaković gradonačelniku i Bulatoviću: Ne prilazite mi i strepite

Novaković gradonačelniku i Bulatoviću: Ne prilazite mi i strepite

0
Podeli

Bivši visoki funkcioner SPS-a u Nišu i nekadašnji direktor „Jugoistoka“ Igor Novaković ponovo optužuje gradske i državne funkcionere za raznorazne malverzacije. Na svom profilu na Fejsbuku večeras je naveo spisak od ukupno 12 imena kojima je „poručio“ da mu ne prilaze i ,,da pređu sa druge strane ulice, da im ne padne na pamet da se jave i neka strepe“, ne navodeći od čega.

Novaković gradonačelniku i Bulatoviću: Ne prilazite mi i strepite
Novakovićev post; Foto: Facebook.com

Među njima su i aktuelni gradonačelnik Zoran Perišić, predsednik Skupštine Mile Ilić, načelnik Nišavskog upravnog okruga Aleksandar Cvetković i direktor Elektrodistribucije Darko Bulatović, koji je došao na Novakovićevo mesto u ovom preduzeću:

„Zoran Perišić (pored Mileta Ilića) glavni čovek, predamnom pričao da mora da uhapsi Simonovića i Bananu (Miloš Simonović i Branislav Jovanović – prim.aut.). Drugima pričao za mene“, naveo je u objavi Novaković, a o Darku Bulatoviću piše ozbiljne optužbe:

„Učestvovao u nameštanju, po nalogu iz Beograda, krio dokumentaciju za istražni postupak, menjao delovodne knjige, da ne bih došao do ključnih dokaza. Pojavili se nakon završetka istrage“, stoji u Novakovićevoj objavi na Fejsbuku, a odnosi se, kako je pojasnio za Novinarionline, na sudski proces koji se vodi protiv njega, a za koji ponavlja da je politički instruisan:

-Ja sam imao pisane izjave ljudi iz Jugoistoka da su svi poslovi sa CIM grupom legalni i u skladu sa zakonom, odnosno, to su bile njihove pisane potvrde za to. Ta priznanja su tokom istrage nestala i pojavila su se nakon nje – pojasnio je za naš portal.

Njegova poruka da mu “ne prilaze” važi, kako je naaveo, i za potpredsednika SPS-a Žarka Obradovića, dr Sašu Živića i dr Dragana Milića, dr Aleksandra Mitića, gradskog većnika Srđana Vaskovića…

Za svog stranačkog kolegu i dugogodišnjeg predsednika niškog parlamenta Mileta Ilića napisao je da je “radio na tome da se nepostojeće krivične prijave procesuiraju”. Novaković piše da Ilić “ručava na račun JKP gde su direktori iz SPS” i da je “opet stvoro atmosferu u kojoj Skupština zaseda na način iz ’96”.

Novaković tvrdi da mu sve radnje zbog kojih je poslednjih meseci u žiži javnosti smešta „mala grupa prevaranata“.

-Sve ovo se dešava zato što nisam želeo da budem politikant. Mogao sam da u vreme dok sam bio direktor Jugostoka kažem – super je korporatizacija, to je odlično rešenje za EPS i sada bih verovatno bio ministar tj. podoban, a pošto nisam želeo da radim protiv interesa Niša i sopstvenih načela, dešava se moj progon – zaključuje Igor Novaković u razgovoru za Novinarionline.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.